Bestil tilstandsrapport ved salg af din ejerlejlighed

En ejerlejlighed er en ejerbolig ligesom et hus. Her gælder særlige regler, når man skal sælge. Der er lovgivning på området, som dikterer visse ting, for eksempel energimærkning. Det er vigtigt at fremhæve at lovgivningen ikke er lavet for at spænde ben for sælger, men for at sikre begge parter en fair handel, hvor risikoen for et retsligt efterspil minimeres. Det kan nemlig være en særdeles opslidende og omkostningsfuld affære, hvis man ender i en retssag.

Ligesom i huse er det blevet helt almindeligt at man bruger tilstandsrapport i ejerlejligheder. Det er ikke lovpligtigt med tilstandsrapport i ejerlejligheder, men der er mange gode grunde til at få udarbejdet en sådan alligevel. For sælger har, ifølge lovgivningen, ansvar i op til ti år efter handlens indgåelse, ansvar for mangler og fejl i den solgte ejendom. Men man kan friholdes fra dette, hvis man har fået udarbejdet tilstandsrapport i ejerlejligheder. En vigtig ting for sælger.

Køberens tryghed

Ved at udarbejde tilstandsrapport i ejerlejligheder kan man komme køber i møde, så der foreligger en uvildig rapport med prisforslag og grundig byggeteknisk gennemgang af boligen, så alt kommer frem i dagens lys. Dette vil være en væsentlig tryghedsskabende faktor, når den potentielle køber skal underskrive aftalen.

Der skal ikke herske nogen tvivl om at de her nævnte forhold har en afgørende indflydelse på, hvorfor det i dag er det mest almindelige, at sælger får udarbejdet tilstandsrapport i ejerlejligheder. Der ligger en stor tryghed for begge parter i at have en sådan rapport med i handlen. Og tryghed er vigtig, når man skal handle ejerbolig. Det er ikke hver dag man køber lejlighed, så det er ikke noget man har lyst til at sjuske eller chance med.

Endelig handel på plads

Har alle parter underskrevet en købsaftale, så betragtes den som endelig. I det øjeblik har sælger mulighed for at optage nye lån til ny ejerbolig, for nu er der sikkerhed for at den gamle er solgt. Det er en stor lettelse at kunne komme videre, og rart at vide at der er tryghed i handlen for både sælger og køber.