Bring Nordisk Minimalisme ind i Hjemmet

Man kan ikke andet end fyldes med stolthed, når vores land eller landsmænd formår at gøre sig positivt bemærkede, ude i den store internationale verden. Vi er et relativt lille land, med en befolkning på blot 6-7 millioner mennesker. Det svarer til indbyggertallet i visse byer andre steder i verden. Men der er visse fordele ved at være et lille land, med en overskuelig mængde mennesker. Det bringer os nemlig tættere sammen: det er noget særligt, at være dansk og fra Danmark. Vi føler os forbundne med de andre mennesker i vores land, og vi hjælper hinanden, når det er nødvendigt. Vi løfter udfordringerne i samlet flok, og vi fejrer hinanden, når tingene går godt.

En af de danske ting der for alvor har vundet frem i resten af verden på det seneste, er den nordiske minimalisme. Uanset om vi snakker tøj, indretning eller noget helt tredje, så er den nordiske minimalisme moderne lige nu. Det virker heller ikke til, at det bare er en trend, der forsvinder i morgen. Det lader i stedet til, at den nordiske minimalisme har vundet frem, fordi den passer til tidens værdier. Vi er alle opmærksomme på de store klimamæssige udfordringer der venter os ude i fremtiden. Allerede nu kan vi se de første konsekvenser af den globale opvarmning. Det betyder at vi er blevet mere opmærksomme på, hvordan vores overforbrug er medvirkende til, at disse problemer vokser sig større. Minimalismen er altså en grundsten i det værdisæt, der forsøger at minimere de negative konsekvenser, og redde vores planet. Når man følger den nordiske minimalisme i sit liv, så signalerer man til sin omverden, at man aktivt arbejder på at gøre planeten til et bedre sted for os alle sammen.

Det kan vi selvfølgeligt være stolte af, her i Danmark. Mange danske designere har bidraget til den nordiske minimalisme, og det er rart, at vi som land nu anerkendes verden over, for at have en miljørigtig tilgang til stil og design.

Men bare fordi vi kommer fra Danmark, og har landsmænd der er involverede i minimalismen, så er det jo ikke sikkert, at vi selv er det. Hvor minimalistisk er dit hjem egentligt? Er din personlige indretning og stil kompatibel med den nordiske minimalisme? Hvis ikke, så var det måske en idé at starte nu.

Det er slet ikke så svært at bringe den nordiske minimalisme ind i hjemmet. Anskaf dig noget kalkmaling og gør væggene i dit hjem til noget, der giver et råt og minimalistisk udtryk. Glem den klassiske glansmaling der får alting til at se kunstigt ud. Vi skal tilbage til naturen og det rustikke. Vi skal i forbindelse med vores indre instinkter, og genopdage hvor forbundne vi er, til planeten og livet på den.