Find de rigtige dame støvler til hverdagen

Efteråret i Danmark betyder, at du skal have fundet dine støvler frem eller overveje at købe et par. Og det skal selvfølgelig være i en god kvalitet både til komfort og dit behov. Find de rigtige dame støvler til hverdagen, hvor dit behov måske er til arbejde eller til friluftliv/outdoor brug.

Dame støvler

Der findes rigtig mange forskellige modeller indenfor støvler til kvinder. Her finder du populære brands som Tamaris, Green Comfort og Rieker støvler der giver god komfort, materialer og design. Og netop dit behov for design eller praktisk brug, afgør hvilken model du skal vælge.

Hvis du skal gå fra hjemmet til bus, tog eller bil og derfra til arbejde, skal du selvfølgelig have god komfort hvor design kan vægtes højere end støvlen til mere fysisk aktivitet udendørs. Her skal det praktiske i forhold til kvaliteten vægtes højest.

Membram

De fleste kender til gore-tex, men de færreste ved hvad det faktisk er. Gore-tex er en membram der består af mikroskopiske huller. Disse huller er mindre end vandbaseret dråber kan trænge igennem, men større end damp baseret molekyler. Derved får du en vandtæt membran der spærrer for regn, men tillader at din sved kan trænge ud af støvlen.

Derfor skal du altid vælge vinterstøvler med gore-tex eller anden type membram der giver en vandtæt støvle. Vintersølet vil gøre støvlerne våde, og samtidig skal en støvle gerne være åndbar så din hud får luft.

Gore-tex bliver dog slidt ned, så du skal imprægnere støvlerne en gang om året.

Materialer

Mange støvler har blandingsmaterialer, men de gængse materialer er kunst eller læder. Skind kommer i mange varianter, hvor ko skind er billigst, åndbar og slidstærk.

Læder ser godt ud, men støvler i kunststof kræver ikke pleje udover imprægnering. Samtidig er kunststof billigere end støvler i skind. Kvalitetsmæssig er læder som regel bedre, da det tilpasser sig din fod og er godt åndbar materiale.

Støtte

Praktiske støvler skal være robuste og give ankelstøtte. Det gælder selvfølgelig først og fremmest for støvler til outdoor eller vandrestøvler. Her er det høje og stive skaft det bedste for stabilitet.

Isolering

Uld er god til at isolerer og absorberer fugt. Og til støvler er det god til polstring/foring så fødderne holdes varme, men også til at lede sveden væk.