Sådan Blev Jeg Bidt af Golf siden Barndommen

Der er langt imellem de mennesker, der bliver virkeligt bidt af at spille golf, i deres tidlige barndom. Det er af en eller anden grund en sportsgren, der primært tiltaler personer fra 30 år og opefter. Jeg ved ikke om ens finmotorik er så ringe som barn, at man slet ikke kan nyde spillet? Eller at mange af de ting, der er tiltalende ved at spille golf, ikke er noget man rigtigt har øje for, før man har tilegnet sig nogle erfaringer her i livet? Uanset hvad, så taler statistikkerne i hvert fald et tydeligt sprog: børn spiller sjældent golf.

Derfor er det ekstra underligt, at jeg blev bidt af golf i min tidlige barndom. Golf var ikke engang specielt populært i Danmark dengang, så sandsynligheden for at jeg ville forelske mig i sporten var forsvindende lille. Alligevel endte jeg med at prøve kræfter med golfkøllen dengang, og har ikke lagt den fra mig siden.

Det hele startede da jeg som 14-årig stod i den situation, at jeg hjertens gerne ville hjælpe min familie. Jeg voksede op i et fattigt hjem, og selv som barn var jeg klar over, at det var en udfordring at få det hele til at hænge sammen. Vi havde brug for penge, og jeg havde nu nået en alder, hvor jeg ville kunne arbejde og bidrage til familiens økonomi. Det var dog ikke let at finde et fast arbejde, så jeg tjente mest på at slå græs og rydde blade.

En dag tjente jeg ved at feje indkørslen til en rar mand ved navn Knud. Han var en forretningsmand, og han gik altid i flot tøj og virkede til at have mange penge. Han roste mig for at tage ansvar, og for min villighed til at arbejde. Han spurgte mig derfor, om jeg ikke ville tjene nogle ekstra penge ved at være hans ?caddy? på golfbanen. Jeg anede ikke hvad det var, men jeg takkede selvfølgeligt ja!

Jeg havde aldrig før sat fod på en golfbane, så det var virkeligt noget, der tog mig med storm. Det var ikke alene et fantastisk syn: det var også en oplevelse i sig selv. Alle mennesker på golfbanen brugte flere penge på at spille golf, end min familie brugte på mad. Jeg blev betalt godt for mit caddy-arbejde, og fik naturligvis lyst til at undersøge golf nærmere.

Jeg startede min egen lille forretning hvor jeg købte golfbolde billigt i sportsbutikken udenfor byen, og solgte dem for en pæn profit henne på golfbanen. Mange golfspillere betalte gladelig ekstra for at få en golfbold med det samme, frem for selv at skulle køre helt derud. Jeg tjente altså gode penge, og fik samtidig en indsigt i golf fra en tidlig alder. Allerede som 16-årig var jeg en ganske god spiller!