Torben Tjener på at Hjælpe Vennerne med Bilkøbet

Alle mennesker har forskellige styrker og svagheder, og vi kommer længst her i livet, ved at hjælpe hinanden. Det er et koncept, som Torben lever fuldt og fast efter. Han er aldrig bleg for at starte en samtale med en fremmed, og det har gjort, at han i dag har rigtigt mange venner med vidt forskellige baggrunde. Ifølge Torben, så kan man næsten altid finde et eller andet man har tilfælles, også selvom man lever meget forskellige liv. Det er de ting, man har tilfælles, der starter venskabet, men de områder man er forskellige på, der skaber de stærke bånd. Vores forskelligheder er nemlig der, hvor vi har mulighed for at hjælpe og løfte hinanden: og når man støtter hinanden igennem livet, så bliver man knyttet stærkere sammen.

En af de ting Torben ofte hjælper sine venner med, er at lave gode handler på biler. Torben har nemlig været bil-interesseret siden han var en lille knægt, der fik lov til at hjælpe sin far med at reparere bil ude i garagen. Han har været bidt af biler lige siden, og er en garvet gør-det-selv mand. Han har ejet mange forskellige biler igennem tiden, da han har det med at finde det kedeligt at køre rundt i den samme bil alt for længe. Normalt er det en dyr hobby sådan at skifte bil i tide og utide, men for Torben er det ikke noget problem. Torben er ikke rig på penge, men han er rigtig god til at lave gode handler, når det kommer til brugte biler. Det betyder at han typisk kan finde sin næste bil på et godt tilbud, presse prisen lidt yderligere ned, og så selv ordne de ting, der eventuelt ikke fungerer helt som de skal på bilen. Når han så får lyst til at skifte til en anden model, så kan han typisk sælge den gamle bil for mere end han selv gav for den, og dermed have ekstra penge at gøre med i sin næste handel.

Fordi Torben har så meget erfaring med brugt biler, så hjælper han ofte sine venner med at gøre gode handler. Da det er rimeligt tidskrævende at finde den helt rigtige bil, og forhandle prisen ned på et fornuftigt niveau, så er det dog ikke noget Torben kan gøre helt gratis. I stedet laver han typisk en aftale med sine venner om, at han kan få 10% af den besparelse han formår at hente dem. Det giver ham også ekstra motivation for at forhandle prisen så langt ned som muligt: og på den måde får både han selv, og hans venner, noget godt ud af processen.

Torben mener generelt ikke, at man skal være bange for at blande penge og venskaber. Det eneste der skal til er, at man ikke prøver at snyde hinanden, og i stedet strukturerer tingene på en sådan måde, at alle vinder på det i sidste ende.